مقالات

خوردن میوه در بارداری

فواید خوردن میوه در بارداری

از فواید خوردن میوه در بارداری باید به این مسئله اشاره کرد که مصرف میوه در بارداری باعث جذب ویتامین ها و مواد مغذی می شود. همانطور که می دانید از ضرورت های دوران بارداری انتخاب یک رژیم غذایی متنوع و سالم می باشد. میوه ها که سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی هستند بهترین منبع برای تامین املاح مورد نیاز مادر و جنین می باشند.

باتوجه به اینکه مصرف میوه در دوران بارداری برای جنین مناسب است؛ از دیگر فواید خوردن میوه در بارداری برای زنان باردار کمک به حفظ بدن در بهترین شرایط سلامتی و ایمنی ممکن است.

بهتر است زنان باردار به مصرف میوه های تازه بپردازند. خوردن میوه های تازه که منابع خوبی از فیبر، ویتامین ها و مواد مغذی هستند باعث تضمین سلامت مادر و جنین می شود. به بیان دیگر از مصرف هیچ میوه ای در دوران بارداری نباید امتناع کرد.

بهترین زمان خوردن میوه در بارداری

در شرایط عادی برای یک زن باردار هیچ گونه محدودیتی برای زمان مصرف و مقدار مصرف میوه وجود ندارد. تنها در صورتیکه مادر دچار دیابت بارداری شود، بهترین زمان خوردن میوه در بارداری همراه با غذا می تواند انتخاب مناسبی باشد. در برخی موارد که مادر برای کنترل قند خون خود دچار مشکل می شود اجتناب از مصرف میوه در صبح می تواند کمک کننده باشد.

در برخی موارد نیز مادر دچار اضافه وزن غیر معمول می شود، در این حالت نیز بهترین زمان خوردن میوه باتوجه به نظر پزشک متخصص برای کمک به کم کردن وزن در نظر گرفته خواهد شد.

چه میوه هایی برای دوران حاملگی مفید است؟

در پاسخ با این سوال که مصرف چه میوه هایی برای دوران حاملگی مفید است باید گفت تمام میوه ها بدون هیچ محدودیتی به حفظ سلامت جنین و افزایش دریافت ویتامین ها کمک می کنند. همچنین خوردن میوه در بارداری موجب مهار میل به قند می شود. در ادامه فهرستی از بهترین میوه هایی که مصرف آن ها بدون هیچ محدودیتی توضیه می شود را در نظر گرفته ایم.

زردآلو در بارداری

زردآلو میوه ای سرشار از ویتامین های آ، ث و ای می باشد. این میوه که در بر دارنده ی کلسیم، آهن، پتاسیم و فسفر است، تقویت کننده ی استخوان و دندان، ضروری برای انعقاد خون و کمک کننده به انقباض و عملکرد صحیح عضلات می باشد. همچنین مصرف زردآلو باعث جلوگیری از کم خونی، کنترل فشار خون، کاهش ابتلا به سکته ی مغزی و نگهداری و ترمیم سلول ها و بافت ها می شود. همچنین زردآلو دارای مقادیر مناسبی بتاکاروتن و سیلیس می باشد.

خوردن پرتقال در بارداری

پرتقال یک منبع عالی از ویتامین ث، آب و فولات می باشد. خوردن این میوه در دوران بارداری باعث حفظ آب بدن و سلامتی مادر و جنین می شود. همچنین از ایجاد آسیب سلولی جلوگیری و به جذب آهن کمک می کند. در ادامه مصرف پرتقال موجب تبدیل کربوهیدرات به انرژی و جلوگیری از بروز نقص لوله عصبی می شود.

انبه در بارداری

با مصرف متعادل انبه میزان ویتامین آ و ث مورد نیاز مادر و جنین تامین می شود. در صورتیکه نوزاد تازه متولد شده دچار کمبود ویتامین آ باشد، میزان ایمنی بدنش پایین خواهد آمد و احتمال شکل گیری مشکلاتی چون عفونت های تنفسی در وی افزایش خواهد یافت.

گلابی در حاملگی

گلابی میوه ای سرشار از فیبر، پتاسیم و فولات می باشد. خوردن گلابی در دوران بارداری تحریک کننده ترمیم سلولی می باشد. این میوه که برای سلامت قلب مادر و کودک مفید است؛ موجب کاهش و درمان یبوست در دوران بارداری نیز می شود.

خوردن انار

هرچه از فواید و ضرورت مصرف انار در دوران بارداری گفته شود، کم است. انار که منبع کاملی از ویتامین ها و مواد مغذی چون ویتامین کا، ث و گروه ب می باشد، مصرف آن برای حفظ سلامت استخوان ها، جذب بیشتر آهن و جلوگیری از حالت تهوع برای زنان باردار ضروری است. همچنین انار منبع مناسبی از مواد مغذی چون کلسیم، فولات، آهن، پروتئین و فیبر است. بهتر است بدانید مصرف انار در دوران بارداری موجب تامین انرزی و محافظت از جفت می شود.

آووکادو در باردای

باتوجه به اینکه اووکادو یک منبع عالی از ویتامین های کا، ای، ث و گروه ب می باشد مصرف آن در دوران بارداری باعث جلوگیری از نقص لوله های عصبی در جنین می شود. همچنین وجود موادی چون اسیدهای چرب اشتباع نشده، فیبر، پتاسیم و مس باعث تامین انرژی، تقویت سلول هایی که مسئولیت ساخت پوست و بافت های مغزی جنین بر عهده دارند، می شود.

خوردن موز در دوران بارداری

موز یکی از مناسب ترین میوه ها برای مصرف در دوران بارداری است. این میوه سرشار از ویتامین ث و گروه ب می باشد. موز که دارای مقادیر مناسبی از پتاسیم و فیبر می باشد، برطرف کننده تهوع در دوران بارداری و یبوست مربوط به بارداری است.

انگور در حاملگی

وجود مواد مغذی در انگور که به تغییرات بیولوژیکی در دوران باردای کمک می کند همواره بر ضرورت مصرف این میوه در دوران بارداری افزوده است. انگور سرشار ویتامین های کا و ث، فولات، فیبر، اسیدهای آلی، آنتی اکسیدان ها و پکتین می باشد. تامین این مواد که موجب تقویب سیستم ایمنی، جلوگیری از بروز عفونت می شود برای رفع مشکلات روده، کاهش وزن و کلسترول و رفع گرسنگی مفید است.

انواع توت ها در بارداری

مواد مغذی که به وفور در انواع توت ها یافت می شوند شامل ویتامین ث، آنتی اکسیدان ها، فیبر، کربوهیدارات‎های سالم می باشد. توت ها سرشاز آب می باشند که یک منبع مناسب برای حفظ آب بدن در نظر گرفته می شوند. همچنین مصرف توت ها به جذب آن و تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.

خوردن سیب در بارداری

اکثر پزشکان سیب را یک میوه ی درمان گر می نامند. سیب میوه ای سرشار از ویتامین های آ، ث و گروه ب، منیزیم، آهن، فیبر، پروتئین، پتاسیم و کربوهیدرات می باشد. مصرف سیب خطر ابتلا کودک و به آسم و آلرژی را کاهش داده و موجب رفع تهوع، درد و خطر زایمان زودرس و همچنین کاهش خطر دیابت می شود.

معایب خوردن میوه در بارداری

بسیاری از پزشکان معایب خوردن میوه در بارداری را ناچیز می شمارند. به گونه ای که به باور اغلب مردم خوردن میوه در بارداری نه تنها هیچ عیبی ندارد بلکه بسیار دارای فایده و خاصیت است. این امر باعث عدم ممنوعیت مصرف هیچ گونه میوه در بارداری شده است.
در این میان تنها میزان مصرف میوه ها دارای محدودیت می باشد. زیرا برخی از میوه ها دارای قند بالایی هستند و مصرف بیش از اندازه ان ها موجب بروز خطراتی چون دیابت بارداری می شود. بهتر است بدانید آب میوه ها و میوه های خشک در مقایسه با میوه های تازه از قند بیشتر برخودار هستند، پس لازم است بیشتر به مصرف میوه های تازه پرداخته شود.

میوه های که زنان باردار نباید بخورند

تقریبا هیچ میوه ای وجود ندارد که زنان باردار نباید بخورند. در این میان توجه به سهمیه های غذایی و میزان قند و کالری میوه ها بسیار حائز اهمیت است. زیرا آبمیوه ها و میوه های خشک قند بیشتری نسبت به میوه های تازه دارند. همچنین بهتر است از میوه های ارگانیک استفاده کرده و از عدم وجود سموم، کودها و آفت کش های شیمیایی اطمینان حاصل کنید. در هر صورت هنگام مصرف میوه ها پوستشان را به دقت بشویید تا از وجود هرگونه باکتری و سموم پاک شوند. سپس بهتر است در هنگام مصرف میوه ها اقدامات احتیاطی زیر را نیز انجام دهید.

از خوردن قسمت های لهیده، تیره شده و کپک زده ی میوه ها اجتناب کرده و آن ها را جدا نمایید.

بهتر است میوه ها در بخش جداگانه ای در یخچال قرار بگیرند تا در معرض مواد گوشتی و لبنی نباشند.

از خوردن میوه هایی که قبل تر بریده شده اند پرهیزید. میوه هایی چون هندوانه، طالبی و غیره را که قبل تر بریده شده اند، نخورید.

فقط به نوشیدن آب میوه های پاستوریزه، طبیعی و جوشیده شده بپردازید.

خوردن میوه های ترش در بارداری

برخی از زنان در دوران بارداری خود به ویار ترشیجات مبتلا می شوند، که میوه های ترش نیز در این دسته قرار می گیرد. خوردن میوه های ترش در بارداری در صورت حفظ تعادل مصرف هیچ محدودیتی ندارد. تنها در صورتی با از مصرف میوه های ترش بپرهیزید که ممکن است دچار افت فشار در دوران بارداری شوید.

در بارداری چند واحد میوه بخوریم؟

در برخی موارد برای بسیاری از بانوان این سوال پیش می آید که در بارداری چند واحد میوه بخوریم؟ در پاسخ به این سوال باید گفت همواره به یک زن باردار توصیه می شود که روزانه دو وعده میوه مصرف کند. در هر کدام از این وعده ها قسمتی از چند میوه را بگنجاند. به این صورت مقدار مورد نیاز میوه را دریافت خواهد کرد.

همواره بیشتر پزشکان توصیه می کنند که بهتر است زنان باردار روزانه حداقل پنج واحد میوه و سبزیجات تازه را دریافت کنند. برای تنوع در مصرف میوه ها می توانند آن ها را به صورت تازه، خشک، کنسرو شده و منجمد استفاده کنند. برای اندازه گیری وعده های میوه می توان میوه های تکه تکه ی مورد استفاده را به اندازه یک فنجان در نظر گرفت.

میوه های آهن دار در بارداری

مصرف میوه های آهن دار در بارداری از ضرورت های رژیم غذایی زنان باردار است. خوردن میوه های آهن دار منبع مطمئنی برای آهن می باشد. زنان با خوردن میوه های آهن دار در دوران بارداری سلامت خود و جنین را تضمین خواهند کرد. با توجه به فواید آهن برای رشد و نمو جنین همواره مصرف آهن به مادران باردار توصیه می شود. میوه هایی چون انار، زردآلو و هندوانه منابع غنی از آهن هستند. مصرف برگ زردآلو به صورت خشک کرده و آب انار نیز برای جذب آهن جوابگو می باشد.

به طور کلی باید گقت مصرف میوه های آهن دار در بارداری ضروری برای انعقاد خون، انقباض و عملکرد صحیح عضلات می باشد. همچنین دریافت به اندازه آهن در دوران بارداری از کم خونی، فشار خون و سکته ی مغزی نوزاد جلوگیری می کند.
البته مصرف میوه های آهن دار باید تحت نظر پزشک باشد. زیرا در برخی موارد مصرف بیش از حد میوه های آهن دار ممکن است موجب بروز مشکلاتی برای مادر و کودک شود. در هر صورت در دوران بارداری بهتر است رژیم غذایی تحت نظر و تجویز پزشک باشد و از هرگونه کم خوری و پرخوری پرهیز شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − 1 =