مقالات

خوردن میوه بعد از غذا

خوردن میوه بعد از غذا تاثیرات متعددی روی سیستم گوارش بدن خواهد داشت، یکی از آن ها تاثیر میوه برای هضم غذا می باشد. البته تنها یک سری از میوه ها می تواند در هضم غذا کمک کند و خوردن آن ها تاثیرات مثبتی روی هضم داشته باشد. به عنوان مثال اگر وعده غذایی شما کمی سنگین باشد، بدن یک حالت دفاعی به خود گرفته و خوردن و نوشیدن بیشتر استقبال نمی کند. در گذشته پیشینیان برای خوردن غذا از یک سری اصول خاص پیروی می کردند به عنوان مثال بعد از خوردن کله پاچه که یک غذای چرب پر از کلسترول و سنگین است.

تاثیر میوه بر هضم غذا

لیمو ترش، سرکه و یا ترشی می خوردند. لیمو به عنوان یک ماده اسیدی به آنزیم های معده کمک زیادی کرده تا بتواند سرعت هضم را بالا ببرد. به همین سادگی خوردن یک میوه ساده در هضم غذا تاثیرگذار خواهد بود. اما باید توجه داشته باشید که تنها یک سری از میوه ها در هضم غذا به عنوان کاتالیزگر عمل خواهند کرد. برعکس، بعضی از میوه ها نیز هستند، که نه تنها سرعت هضم را بالا می برند، بلکه کار معده را برای هضم سخت تر خواهند کرد.

از این رو نمی توان عنوان کرد که خوردن میوه بعد از غذا می تواند به هضم کمک زیادی کند. اما می توان گفت که خوردن بعضی از میوه ها در هضم غذا موثر است و می توان با خوردن بعضی از میوه ها بعد از وعده غذایی ناهار و شام به هضم و دستگاه گوارش کمک بسیار زیادی کرد.

افزایش متابولیسم بدن با خوردن میوه بعد از غذا

در صبحانه معمولاً وعده های غذایی کامل و سبک هستند. در بازه ای که صبحانه میل می شود، استارت بدن بوده و برای شروع کردن فعالیت خود و بالا بردن متابولیسم به یک سری مواد غذایی دارای فیبر و قند احتیاج داریم. میوه ها به عنوان تامین کننده طبیعی فیبر و قند بهترین گزینه خواهند بود، از این رو خوردن میوه بعد از غذا می تواند کمک شایانی به بدن کند. معمولاً میوه هایی مانند سیب، موز خیار، هندوانه و طالبی گزینه های مناسبی برای این امر به شمار می آیند.

اما باید توجه داشته باشید که یک سری از میوه ها سبب اسیدی شدن معده خواهند شد و خوردن آن ها بعد از غذا نه تنها سبب افزایش متابولیسم بدن نمی شود، بلکه می تواند در کل روز فرد را با مشکلات معده روبرو کند. به همین دلیل تمام میوه ها را نمی توان بعد از غذا خورد و با استفاده از آ نها متابولیسم بدن را افزایش داد. از این رو برای انتخاب میوه ها بایستی ابتدا مواد معدنی تشکیل دهنده آن ها را مورد بررسی و ارزیابی قرار داد و سپس از آن ها به عنوان افزایش دهنده متابولیسم بدن استفاده نمود.

افزایش رطوبت مغز با خوردن میوه بعد از غذا

مغز به عنوان فعال ترین عضو بدن در هیچ ساعت شبانه روز حتی زمانی که خواب هستیم، در حال استراحت نیست و فعالیت های خاصی را انجام می دهند. البته شدت فعالیت ها متفاوت است و دارای نوسان خواهد بود، تغذیه در عملکرد مغز تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت. مخصوصاً خوردن میوه ها که دارای مواد آلی و معدنی بسیار زیادی هستند، زمانی که رطوبت مغز کاهش می یابد، معمولاً با سردرد، خستگی و ضعف در بینایی مواجه خواهیم بود. شاید از نظر علمی تحقیقی روی این موضوع انجام نشده باشد، اما به صورت تجربی کاملا ثابت شده است که خوردن میوه می تواند سبب بالا بردن رطوبت مغز شود.

دانشجویان و دانش آموزانی که پیش از ناهار و بعد از این وعده غذایی در حال فراگیری اطلاعات زیادی هستند، با کاهش رطوبت مغز مواجه خواهند شد. حتی استشمام عطر خیار می تواند تاثیر بسیار زیادی در مغز ایجاد کند. مرکبات نیز در این امر موثر واقع می شوند. می توان عنوان کرد که خوردن میوه بعد از غذا مخصوصاً ناهار سبب افزایش رطوبت مغز و کاهش علائم مضر عدم رطوبت در مغز خواهد شد. معمولاً در دانشگاه ها که غذاهای حاضری و فوری بیشتر مصرف می شوند، این وعده غذایی کمتر حاوی فیبر و قند می باشد. میوه ها می توانند فقدان فیبر و قند را در بدن جبران کنند و باعث شوند تا خوردن آن ها بعد از غذا در بهبود عملکرد مغز تاثیرات زیادی داشته باشد.

خوردن میوه بعد از غذا و سلامتی

سلامتی بدن در گروه فاکتورهای متعددی است، یکی از آن ها تغذیه مناسب و استفاده از یک الگوی مصرف صحیح است. در بسیاری از موارد مخصوصاً در حال حاضر که غذاهای فوری و عجیب و غریب جایگزین غذاهای اصیل ایرانی شده اند، لازم است تا به شیوه تغذیه خود نگاه جدی تری بیندازیم. مشکلات گوارشی و فیزیکی بدن که در اثر تغذیه نامناسب به وجود می آیند، در بسیاری از ما شایع شده است و باعث می شود تا بدن قادر به انجام فعالیت های صحیح خود نباشد.

خوردن میوه می تواند تاثیر بسیار زیادی بر سلامتی ایجاد کند، در بعضی از وب سایت ها و مقالات به زمان خوردن میوه اشارات زیادی می شود این زمان یک فاکتور دائمی و همیشگی نیست و می تواند تغییر کند. بعضی از افراد به دلیل بیماری و مشکلات زمینه ای که دارند قادر به خوردن یک سری از میوه ها بعد از غذا نیستند و عملاً خوردن میوه برای آن ها می توانند، در این بازه زمانی مضر باشد و به عکس، افراد دیگری هستند که نیاز به جذب مواد معدنی و غذایی خاصی دارند و خوردن میوه می تواند جذب این مواد را تا حد زیادی افزایش دهد.

به همین دلیل برای بیان تاثیر خوردن میوه در سلامتی نمی توان فاکتور زمان را به آن اضافه کرد. قطعاً با خوردن میوه عملکرد بدن بهبود می یابد و می تواند ویتامین های زیادی را جذب کند. اما لازم به ذکر است که زیاده روی در خوردن میوه بیش از فوایدی که دارد مضر و خطر آفرین خواهد بود. از این رو حفظ تعادل در خوردن غذا یک عامل بسیار مهم است، که بایستی در طول زندگی آن را رعایت کرد. البته انتخاب نوع میوه هم می تواند، در سلامتی تاثیر گذار باشد. بعضی از افراد یک سری از میوه ها آلرژی دارند و خوردن آن ها سبب ایجاد کهیر و یا تبخال خواهد شد. از توصیه می شود تا برای خوردن میوه بعد از غذا حتماً به این استثناها نیز توجه داشته باشید.

میزان میوه ای که می توان بعد از غذا خورد

مواردی که بایست به آن توجه کرد میزان میوه ای است، که می توان بعد از غذا خورد. وعده های غذایی مانند صبحانه ناهار و شام مفصل هستند و در این بازه مواد غذایی زیادی مصرف می شود. همان طور که گفته شد، خوردن میوه بعد از غذا می تواند سبب بهبود عملکرد مغز و سیستم گوارش شود. اما باید توجه داشته باشید که بعد از غذا معده کاملاً پر شده است و خوردن میوه زیاد می تواند سبب ناراحتی معده و حتی آسیب زیادی شود. به همین دلیل توصیه می شود تا بلافاصله بعد از خوردن غذا به سراغ خوردن میوه نروید، همچنین در مقدار میوه مصرفی نیز باید دقت کرد.

برای افزایش اثرات مثبت خوردن میوه بعد از غذا حتماً بهتر بوده تا حدود یک ساعت به بدن استراحت داده شود، به جای خوردن میوه های متعدد و چند میوه بعد از غذا نیز بایستی تنها به یک قلم میوه بسنده کرد، اگر حجم میوه زیاد بود و خواهان خوردن آن نبودید، می توانید آن را نصف کنید و پس از چند ساعت مابقی میوه را مصرف کنید. اگر به خوردن حجم زیادی از میوه بعد از غذا تمایل دارید بهتر است، این مقدار را کاهش دهید و به سلامت بدن خود بیشتر فکر کنید. قطعا زیاده روی در هیچ کاری نتیجه مثبتی نخواهد داشت و با نتایج منفی و زیان آور همراه خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − پانزده =