مقالات

خواص سیب قرمز و ویتامین های آن

در ایران دو نوع سیب (سیب زرد و سیب قرمز) وجود دارد، سیب قرمز به دلیل ویتامین ­ها و رنگدانه ­های اکسیدانی قوی خاصیت ضد سرطانی بالایی دارد، ترکیباتی که در سیب قرمز موجود می ­باشد سبب افزایش خواص آن می ­شود، سیب قرمز؛ دارای ویتامین ، پتاسیم و قند می ­باشد، قند موجود در سیب قرمز به صورت طبیعی می ­باشد و برای بدن بسیار مفید است . مصرف سیب قرمز قبل از صبحانه از خستگی و ضعف بدن در طول روز جلوگیری می ­کند و موجب ذخیره انرژی زیاد برای بدن می­ باشد.

سیب ­ها از نظر رنگ دسته بندی می ­شوند، سیب سبز، سیب زرد و سیب می ­باشند، سیب ها از نظر ارزش غذایی تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند، اما از نظر ویژگی‌ های درمانی، با یکدیگر متفاوت هستند.

سیب‌ سبز یا سیب فرانسوی، به خاطر اسیدهای آلی فراوانی که دارد، مزه آن ترش‌ می ­باشد و برای رفع گرمی و حرارت بالای بدن، التیام تهوع و التهاب کبد و گرمازدگی مصرف می ­شود، لازم است بدانید که مصرف فراوان سیب ترش برای افراد سرد مزاج درست نیست و سبب ضعیف شدن اعصاب می ­شود و بهتر است بعد از خوردن سیب ترش، آب سرد بنوشید.

تحقیقات نشان می ­دهد که آنتی اکسیدان­ های موجود در سیب قرمز نسبت به 8 نوع سیب دیگر حاوی بیشترین غلظت آنتی اکسیدان­ های می ­باشد که این مواد تقویت کننده سلامتی بدن می ­باشند.

میزان آنتی اکسیدان ­های که در پوست سیب قرمز وجود دارد، 6 برابر مقدار آن در گوشت سیب می ­باشد، سیب قرمز سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر و ویتامین c می ­باشد که با مصرف پوست سیب می ­توان سموم بدن را دفع کرد واز فاسد شدن پروتئین در روده جلوگیری کرد.

همانطور که می ­دانید سیب قرمز فیبر بالائی دارد که موجب می­ شود کلسترول­ های مضر بدن را از بین برده و در نهایت مانع بالا رفتن فشار خون شده و از بیماری ­های قلبی و عروقی جلوگیری می­ کند.

از آنجایی که سیب دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد. استفاده از سیب قرمز می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت نماید. همچنین ویتامین C موجود در سیب دارای خاصیت ضد التهابی می باشد. و از بروز بیماری های فصلی در بدن جلوگیری می نماید.

فواید سیب قرمز برای سلامتی

 

  • آب سیب به دلیل دارا بودن فلاونوئید، مانع آسیب به سلول ­های مغزی می ­شود و به بهبود سلول­ های مغزی آسیب دیده کمک می کند و از ضعیف شدن حافظه و آلزایمر جلوگیری می ­کند، علاوه براین با مبارزه سیب قرمز با رادیکال­ های آزاد از بیماری دیابت جلوگیری می ­کند.
  • پکتین موجود در سیب قرمز نقش بسزایی در کاهش میزان کلسترول مضر خون دارد.
  • مصرف مداوم سیب، موجب کاهش 50 درصدی احتمال بروز سرطان ریه می ­دهد.
  • مصرف سیب قرمز جهت هضم غذا بسیار مفید می ­باشد و از یبوست جلوگیری می کند.
  • سیب قرمز سرشار از آهن می ­باشد و باعث افزایش گلبول های قرمز خون در بدن می ­شود.
  • با مصرف یک لیوان آب سیب در روز به دلیل سرشار بودن آن از مواد مغذی ضد التهابی و آنتی اکسیدان، موجب رفع علائم آسم می ­شود.
  • مصرف سیب قرمز به دلیل پکتین موجود در سیب، موجب نیاز بدن به انسولین می ­شود، بنا براین مصرف سیب قرمز برای افراد بیمار دیابتی بسیار مفید می­ باشد.
  • سیب با محافظت از سلول ­های مغز در مقابل آسیب ­های رادیکال­ های آزاد از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری می ­کند.
  • مصرف سیب قرمز سبب محافظت پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش مضر خورشید می­ باشد.
  • به دلیل انرژی زا بودن سیب قرمز بهترین زمان برای خوردن سیب، صبح و یا بعد از ورزش پیشنهاد می شود.

 

ضد سرطان

سیب قرمز، به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان و با تقویت سیستم ایمنی بدن، توانایی های ضد سرطان قوی دارد، آنتی اکسیدان­ های موجود در سیب، با مبارزه با آنتی رادیکال­ های آزاد از بیماری ­های سرطانی (سرطان ­هایی مانند سرطان سینه ، سرطان مری ، سرطان پروستات ، سرطان تخمدان و سرطان روده بزرگ) جلوگیری می ­کند؛ برای بهرمند شدن از آنتی اکسیدان بیشتر سیب بهتر است سیب را با پوست مصرف کنید.

انجمن تحقیقات سرطان آمریکا به این نتیجه رسیده­ اند که مصرف سیب تا 23 درصد خطر مبتلا شدن به سرطان پانکراس را کاهش می ­دهد و ترکیباتی در پوست سیب وجود دارد که نشان می ­دهد پوست سیب نیز در مقابل سلول های سرطانی پتانسیل رشد را دارد.

سیب قرمز برای سرماخوردگی

ویتامین c موجود در سیب باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و کربوهیدرات ­های موجود درسیب انرژی مورد نیاز بدن را تامین می ­کند، آنتی اکسیدان موجود در سیب نیز سیستم ایمنی بدن را تقویت افزایش می­ دهد و موجب می ­شود افزایش سیستم دفاعی بدن به صورت طبیعی می­ شود، مواد مغذی دیگر در سیب قرمز، خاصیت ضد التهابی و ویتامین c زیاد آن می ­باشد که به صورت چشمگیری این میوه برای سرماخوردگی موثر بوده و معجزه می ­کند.

با گرفتن آب سیب و مصرف آن هنگام سرما خوردگی می ­توانید برای درمان سرما خوردگی اقدام کنید، آب سیب داروی تاثیر گذاری برای درمان سرماخوردگی و صدا گرفتگی و سرفه می ­باشد.

 

سیب قرمز برای تب

با خوردن سیب قرمز می ­تواند حرارت بدن پایین آورده و سبب خنک شدن بدن می شود، به طور کلی سیب قرمز تب‌بر قوی می ­ باشد.

برای بهره مند شدن از خاصیت سیب برای کاهش تب لازم است آب سیب را گرفته و در صورت تب داشتن، در کنار پاشویه، هر 3 ساعت یک بار آن را مصرف کنید.

سیب قرمز برای لاغری

اگر قصد کاهش وزن و تناسب اندام دارید توصیه می ­شود حتما سیب را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید.

یک سیب متوسط ۴ گرم فیبر دارد که این مقدار فیبر 16 درصد از کل فیبر لازم برای بدن در روز برای خانم­ ها و ۱۱ درصد از کل فیبر لازم برای بدن در روز برای آقایان را تامین می ‌کند. بر اساس تحقیقات انجام شده، ثابت شده که مصرف روزانه قابل توجهی از فیبر سبب کاهش وزن شده و ریسک چاقی را کاهش می ­دهد، فیبر با کند کردن فرآیند هضم موجب می ‌شود با مصرف کالری کم به مدت طولانی از روز را احساس سیری کنید در نتیجه با مصرف غذاها با فیبر زیاد و کالری کم سبب پایین آمدن وزن می ‌شوند.

لازم است بدانید که فیبر موجود در مواد غذایی، سیستم گوارشی را به صورت سالم‌ تر تنظیم کرده و موجب می ­شود تعادل باکتری‌ های مفید روده حفظ ‌شود و در نهایت به نفع سیستم متابولیک و کنترل وزن کمک می­ کند بنابراین سیب به طور مستقیم با کاهش وزن در ارتباط می ­باشد.

 

سیب قرمز برای یبوست

فیبر پکتینی که در سیب وجود دارد می ‌تواند به صورت چشمگیری برای درمان یبوست و مشکلات زیاد معده مفید می ­باشد، این فیبر، حرکات روده را نرم خواهد شد و با پر کردن مقدار زیادی از حجم معده سبب افزایش مقدار مدفوع می ­شود که این عمل موجب دفع راحت ‌تر مواد باقیمانده معده خواهد شد.


سیب زرد برای دیابت

سیب، با رادیکال­ های آزاد بی اکسیژن که موجب بیماری دیابت می­ شوند، مبارزه می­ کند.این میوه سرشار ازفیبرهای محلول می­ باشد و برای تغییر نوسانات قند خونبسیار مفید می ­باشد میزان فیبر محلول بالای پکتین که در سیب وجود دارد، توسط انتقال مقدار قند کم به جریان خون، قند خون را کنترل می کند.خانم­ ها با خوردن حداقل یک سیب در روز، کمتر از 28 درصد نسبت به افرادی که سیب مصرف نمی­ کنند به دیابت نوع 2 مبتلا می شوند.

جلوگیری از آسم با مصرف سیب قرمز

مواد شیمیایی فیتوکمیکال­ ها و پلی فنول ها، خاصیت درمانی به سیب می ­دهند و موجب بهبود آسم، مشکلات تنفسی و بهبود عملکرد ریه­ ها می ­شود تحقیقات ثابت کرده است کودکانی که به صورت منظم و مداوم آب سیب می­ خورند، نسبت به افرادی که سیب مصرف نمی ­کنند، کمتر دچار حملات آسمی و مشکلات تنفسی می ­شوند.

خوردن سیب به عنوان یک درمان خانگی برای سرفه، گرفتگی سینه، مشکلات تنفسی و آسم­ های اولیه و خفیف می ­باشد. میزان بالای ویتامین C و مواد معدنی موجود در سیب، موجب افزایش تقویت سیستم ایمنی و سلامت بدن می ­شود، با مصرف سیب به صورت معجزه آسا به درمان سرفه مزمن و سرماخوردگی کمک کنید.

 

تقویت قدرت بینایی با مصرف سیب

سیب قرمز ویتامین ­های گروه A و C را دارا می ­باشد که بسیار برای تقویت قدرت بینایی مفید است . به صورت چشمگیری با مصرف میزان ویتامین A برای سلامت چشم مفید و موثر می ­باشد. افرادی که به صورت منظم و مداوم سیب قرمز مصرف می ­کنند کمتر از افراد که سیب نمی­ خورند دچار بیماری­ های چشم مانند کوررنگی و شب کوری می شوند. علاوه براین برای درمان بیماری­ های چشم نیز سیب قرمز پیشنهاد می ­شود .

 

 برای زیبایی و سلامت پوست

مصرف سیب هم به صورت خوراکی و هم به صورت موضعی روی پوست، برای سلامت و زیبایی پوست تاثیر گذار می ­باشد. خوردن آن نیز به دلیل دارا بودن  ویتامین ‌های زیاد موجب شفافیت و صاف شدن بافت پوست می ­شود.

علاوه براین با تهیه بسیاری از ماسک ­ها به صورت موضعی می ­توان شاهد نتیجه موثری بر روی پوست خود شوید، پوست سیب هم می­ تواند به تنهایی با آبرسانی به پوست موجب از بین بردن چین و چروک‌ های اطراف چشم شود.

 

سلامت سیستم عصبی

کوئرستین موجود در سیب از جمله آنتی اکسیدان‌ ها و از ترکیباتی محسوب می­ شود که از بین رفتن سلول ‌ها بر اثر التهابات و اکسیداسیون سلول ‌های عصبی را کاهش می ­دهد.

علاوه بر این خوردن سیب به به صورت­ های مختلف مانند آب سیب، ترکیبات سیب وشیر و یا سیب خشک شده نیز کمک می ‌کند تا انتقال دهنده‌ های عصبی بهبود پیدا کنند و مانع از بروز آلزایمر شوند و یا حتی برای بهبود و درمان این بیماری­ ها نیز استفاده می­ شوند.

 

سوالات متداول درباره خوردن سیب قرمز

  1. آیا سیب قرمز قند دارد؟

سیب قند دارد، اما اکثر قندی که درسیب وجود دارد از نوع فروکتوز می ­باشد، وقتی فروکتوزی که در یک میوه کامل وجود دارد، مصرف می شود تاثیر بسیار کمی روی سطح قند خون دارد.

فیبری که در سیب وجود دارد هضم و جذب قند را کند می کند. یعنی قند به آرامی وارد خون می ­شود و سطح قند خون را به سرعت افزایش نمی دهد.

 

  1. آیا سیب قرمز باعث یبوست می­ شود ؟

با مصرف سیب قرمز می ­توان به برطرف کردن یبوست کمک کرد زیرا این میوه فیبر بالایی دارد واز سوی دیگر سیب قرمز برای درمان و برطرف کردن اسهال نیز مفید می ­باشد به طورکلی سییب قرمز از یبوست و اختلالات معده جلوگیری می ‌کند.

 

  1. آیا سیب قرمز چاق کننده است؟

مواد غذایی با کالری پایینی آب و فیبر بالایی در آن­ها موجود می ­باشد که سیب نمونه بارز از این دسته مواد غذایی می ­باشد، یک سیب متوسط، ۹۵ کالری و مقدار بسیار زیادی فیبر و آب دارد در نهایت به دلیل انرژی پایین آن باعث کاهش کالری شده و موجب کاهش وزن افراد می ‌شوند به طور کلی سیب از چاق شدن جلوگیری می ­کند.

 

  1. آیا سیب قرمز برای اسهال خوب است؟

برای درمان اسهال کافی ست صبح به صورت ناشتا یک عدد سيب مصرف کنید  و صبحانه چيز ديگري نخورید توصیه می  ­شود مقداری نمک روی سیب بزنید تا سریع ­تر شاهد درمان بیماری اسهال شوید.

 

  1. آیا سیب قرمز نفاخ است؟

سیب قرمز نفخ دارد، سیب قرمز تقریبا ۵ گرم فیبر دارد و یک منبع خوب از فیبر محلول می ­باشد اما معده­ های حساس با خوردن سیب با مشکل روبرو می ­شوند، نباید به دلیل نفاخ بودن سیب از مصرف آن اجتناب کرد، مشکل نفاخ بودن سیب را با خوردن نصف یا یک چهارم از سیب و یا با پوست کندن سیب می ­توان نفاخ بودن آن را کاهش داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − دوازده =