مقالات

بایدها و نبایدهای خوردن میوه برای قند خون و افراد دیابتی

افراد دیابتی باید توجه داشته باشند که بعضی از میوه ها به دلیل دارا بودن کربوهیدارت بالا، قند خون را افزایش می دهند که در مصرف آنها باید احتیاط کنند و روزانه بیش از 2 یا 3 میوه مصرف نکنند؛ بنابراین میوه برای دیابتی ها بسیار نقش مهمی در بالا بردن قند خون دارد که حتما باید در رژیم غذایی آن را در نظر بگیرند، در این مقاله به بررسی میوه هایی که قند ندارند و میوه هایی که برای افراد دیابتی مضرر هستند می پردازیم.

 

 

 

خوردن میوه برای قند خون و افراد دیابتی

در لورالمعده افراد مبتلا به دیابت به دلایلی انسولین ترشح شده کاهش یافته و یا کاملا قطع می شود به همین دلیل قند در بدن تجزیه نمی شود و به طور مستقیم وارد خون می شود و باعث افزایش قند خون می شود، معمولا قند خون ناشتای حدود 110 میلی گرم در دسی لیتر را می توان با رژیم غذایی کنترل کرد و نیازی به مصرف انسولین نیست.

 

 

 

آیا میوه قند دارد

به طور کلی قندها به دو دسته تبدیل می شوند:

  1. مونوساکاریدها ( تک ملکول های قند مانند گلوکز و فروکتوز)
  2. دی سکاریدها (ساختارهای پیچیده تر مانند ساکارز و لاکتوز)

قند موجود در میوه ها فروکتوز و گلوکز می باشد که نسبت آن ها در میوه ها متفاوت هستند، نسبت آن ها در اغلب میوه ها تقریبا 50% گلوکز و 50% فروکتوز می باشد؛ فروکتوز سبب افزایش قند خون نمی شود و کبد وظیفه تجزیه آن را دارد اما گلوکز باعث افزایش قند خون می شود و برای متابولیسم آن لازم است بدن انسولین ترشح کند.
قند موجود در میوه ها با قند مواد غذایی متفاوت می باشد زیرا قند مواد غذایی ها فراوری می شوند بنابراین سریعا قند خون را بالا می برند.

چه میوه هایی برای قند بد است

کدام میوه ها قند دارند و کسانی که دیابت دارند چه باید بخورند؛
لازم است بدانید که تمامی میوه ها سرشار از مواد معدنی، ویتامین و فیبر هستند از طرفی غذاها سرشار از فیبر هستند که سبب کند شدن گوارش می شود، بنابراین بلافاصله بعد از خوردن بطور ناگهانی قند خون بالا نمی رود، پس لازم است تعادل را راعایت کنید.

میوه هایی که قند نسبتا بالایی دارند:

  • آلو برقانی
  • پرتقال
  • کیوی
  • گلابی
  • آناناس

 

میوه هایی که قند بسیار بالایی دارند:

  • نارنگی
  • گیلاس
  • انگور
  • انار
  • انبه
  • انجیر
  • موز
  • میوه های خشک، مانند خرما، کشمش، زرد آلوی خشک و آلو

 

 

 

چه میوه هایی برای قند خوب است

میوه هایی که قند کمتری دارند و کمترین تاثیر را روی قند خون دارند:
1. توت فرنگی: توت فرنگی با اینکه بسیار شیرین می باشد اما قند بسیار پایین دارد، در 1 فنجان توت فرنگی خام، 7 گرم قند وجود دارد که ویتامین C بالایی دارد.
2. لیمو: لیمو ترش ها سرشار از ویتامین C هستند که قند زیادی ندارند تقریبا هر لیمو 2 گرم قند دارد که کمک زیادی به کاهش اشتها دارد.
3. توت سیاه: در هر فنجان توت سیاه 7 گرم قند وجود دارد و سرشار از آنتی اکسیدان و فیبر هستند.
4. هندانه: این میوه تابستانی قند بسیار پایینی دارد به طوری که در 1 فنجان هندانه 10 گرم قند وجود دارد، هندانه سرشار از آهن می باشد.
5. گریپ فروت: این میوه در لیست مرکبات می باشد، در نصف گریپ فروت حدود 9 گرم قند وجود دارد.
6. طالبی: طالبی به دلیل دارا بودن ویتامین A زیاد نارنجی رنگ می باشد، هر یک فنجان طالبی 13 گرم قند دارد.
7. آووکادو: این میوه قند بسیار پایینی دارد یک عدد آووکادو خام و کامل تقریبا 1 گرم قند دارد و سرشار از چربی های سالم می باشد که سبب احساس سیری می شود.
8. هلو: این میوه شیرین فقط 13 گرم قند دارد بنابراین میوه ای با قند پایین حساب می شود.

 

 

 

شاخص گلیسمی چیست؟

شاخص گلیسمی (GI) ابزاری برای نشان دادن کربوهیدرات های غذای خاص با چه سرعتی بر قند خون شما اثر می گذارد که با توجه به شاخص پایین گلیسمی به صورت چشمگیر می توانید قند خون را پایین بیاورید.
عوامل زیادی بر شاخص گلیسمی تاثیر دارد از جمله :
1- اسیدیته
2- زمان پخت
3- محتوای فیبر
4- فراوری
5- رسیده بودن

آیا میوه به قند دارد؟

میوه بهی یا به (به انگلیسی quince) ظاهری شبیه سیب یا گلابی دارد، طعم این میوه ترش و گس می باشد که طعم آن باعث شده نادیده گرفته شود؛ این میوه فصل سرد سرشار از ویتامین های A و B، املاح، فیبر و تانن می باشد، هر۱۰۰ گرم از میوه به حدودا ۵۷ کیلو کالری انرژی تولید می کند، این میوه باعث می شود احساس سیری کرده و به لاغری بسیار کمک می کند و از طرفی برای افرادی که دیابتی هستند پیشنهاد می شود.

طبع این میوه گرم و تر می باشد، میوه بومی ارمنستان، ترکیه، ازبکستان، مجارستان می باشد.

ارزش غذایی به ازای هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۲۳۸ کیلوژول (۵۷ کیلوکالری)
کربوهیدرات 15.3 g
فیبر خوراکی 1.9 g
چربی 0.1 g
پروتئین 0.4 g

 

 

 

ویتامین ها درصد ارزش روزانه
ویتامین (B۱) ۲/۰۰%
۰٫۰۲ میلی گرم
(B۲) ۳/۰۰%
۰٫۰۳ میلی گرم
نیاسین (B۳) ۱/۰۰%
۰٫۲ میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B۵) ۲/۰۰%
۰٫۰۸۱ میلی گرم
ویتامین ب۶ ۳/۰۰%
۰٫۰۴ میلی گرم
فولیک (B۹) ۱/۰۰%
۳ میکروگرم
ویتامین ث ۱۸/۰۰%
۱۵ میلی گرم
مواد معدنی مقدار
درصد ارزش روزانه
کلسیم ۱/۰۰%
۱۱ میلی گرم
آهن ۵/۰۰%
۰٫۷ میلی گرم
منیزیم ۲/۰۰%
۸ میلی گرم
فسفر ۲/۰۰%
۱۷ میلی گرم
پتاسیم ۴/۰۰%
۱۹۷ میلی گرم
سدیم ۰/۰۰%
۴ میلی گرم
روی ۰/۰۰%
۰٫۰۴ میلی گرم

 

 

 

 

آیا میوه به قند خون را بالا میبرد

میوه به کالری کم و فیبر غذایی بالا دارد، این میوه باعث بهبود هضم شده و در نهایت باعث افزایش انرژی می شود، میوه به شاخص گلیسمی کمی دارد زیرا فیبر فراوان دارد از افزایش سطح خون جلوگیری کرده سبب کاهش میزان قند خون در افراد مبتلا به دیابت می شود.

انواع به

به معطر: بیضی شکل هستند و انتهای مخروطی دارند. گوشت سفید و پوست نرم و زرد دارند.
به آناناسی: تا حدودی شبیه گلابی می باشد. گوشت آن زرد رنگ با طعم مانند آناناس دارند و پوست زرد می باشد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + 16 =